kauwgom-laten-verwijderen

Kauwgom laten verwijderen

Zien = Geloven. Vraag vandaag nog de GRATIS DEMO aan

06 55772869

Waarom kauwgom laten verwijderen?

Kauwgom op de grond rondom uw bedrijfsperceel doet rommelig aan. En dat is niet goed voor de professionele uitstraling van uw bedrijf. Het irriteert mensen. Een ergernis die ze meenemen uw pand in. Bovendien is het zeer goed mogelijk dat mensen in de kauwgom gaan staan en deze onder hun schoenen meenemen uw bedrijfspand in. Of mee in de auto of zelfs naar huis. De kauwgom die ze vervolgens moeten verwijderen van de autobekleding of vloerbedekking nemen ze u toch kwalijk. Een slecht beurt voor uw bedrijf. En u wordt mogelijk aansprakelijk gesteld voor eventuele opruimkosten. En dan zit u nog met het feit dat u nu ook de kauwgum van uw eigen tapijt moet laten verwijderen. Dan is voorkomen beter toch?

Naast dat kauwgom rond uw bedrijfspand irritant is, is het ook slecht voor het milieu. Vogels en andere dieren kunnen de kauwgom opeten. Deze slecht verteerbare gom kan dieren ernstig verwonden. Kleinere dieren kunnen zelfs sterven aan de gevolgen van het eten van kauwgom. Sommige kauwgom bevat aroma's, bepaalde stoffen die het gedrag van insecten / bijen verstoren. Kauwgom is een soort van synthetisch rubber dat tussen de 20 en 25 jaar nodig heeft om af te breken.

Ook is kauwgom op de grond een broeinest voor bacteriën. Het is de ideale voedingsbodem voor bacteriën om te groeien en zich te verspreiden. En dat creëert weer een ongezonde omgeving voor uzelf, uw medewerkers en uw bezoekers of klanten.

Kauwgom is na sigarettenpeuken de meest voorkomende vorm van zwerfafval. En ondanks dat andere mensen hun kauwgom op uw stoep achterlaten wordt uw bedrijf erop aangekeken. En heeft er de gevolgen van in imago en daadwerkelijke schade. Het beste is al deze problemen te voorkomen door de kauwgom te laten verwijderen door professionals. En na een eerste grondige reiniging uw terrein met regelmaat te laten bijhouden. Dit bijhouden en de initiële schoonmaak zijn makkelijk te combineren met onze overige reiniging van uw bestrating.

Een schone en kauwgomvrije entree van uw pand, het winkelcentrum of uw evenemententerrein nodigt uit tot bezoek. Het geeft bezoekers meteen een positieve indruk en creëert een plaats waar mensen graag komen. Wij bieden (lokale) overheden, winkelcentra en winkeliersverenigingen, bedrijven, VVE's en attractieparken de mogelijkheid om op milieuvriendelijke én betaalbare manier kauwgom van hun terrein te verwijderen.

Risico's bij het verwijderen van kauwgom

Kauwgom is een lastig goedje om te verwijderen. Als u wel eens kauwgom in uw kleding heeft gehad, onder uw schoenen of in uw haar dan weet u daar alles van. Er zijn verschillende manieren om kauwgom van stoepen, voetpaden en andere harde oppervlakken te verwijderen. Soms echter wordt ervoor gekozen om kwaad met kwaad te bestrijden. Sommige bedrijven kiezen ervoor om op chemische wijze kauwgom te verwijderen. En dat terwijl de aanwezigheid van de kauwgom zelf al milieubelastend is!

In de basis zijn er 3 methoden om zonder chemicaliën kauwgom te verwijderen van harde ondergronden:

  • Extreme wrijving
  • Extreme koeling
  • Extreme verhitting (gecombineerd met hoge druk)

Extreme wrijving

Dit komt neer op schrobben. Door wrijving te creëren komt de kauwgom los van het harde ondergrond. Dit is echter een extreem arbeidsintensieve methode. En het levert niet de gewenst resultaten op. Vaak blijf er kauwgom residu achter en blijkt de kauwgom niet van uw stoep of tegels verwijderd te zijn.

Extreme koeling

Door de temperatuur lokaal extreem laag te maken komt de kauwgom los van stoep of tegels. Zaken vervormen als ze een plotselinge temperatuurwisseling ondergaan. De kauwgom krimpt harder dan de harde ondergrond eronder waardoor de kauwgom van stoep of tegels verwijderd kan worden. Een methode die goed werkt. Maar in de praktijk niet uit te voeren is. Er is nog geen machine uitgevonden die deze aanpak kan toepassen op commercieel verantwoorde wijze.

Extreme verhitting (gecombineerd met hoge druk)

Temperatuur en druk zijn twee kanten op een schaal bij het succesvol verwijderen van kauwgom van harde ondergronden (stoepen en tegels). Hoe hoger de temperatuur, hoe later de druk kan zijn en vice versa. De schaal mag echter niet teveel naar één kant doorslaan. Bij het reinigen met hogedruk loopt u de kans dat de voegen tussen bijvoorbeeld klinkers wordt weg gespoten. Dit heeft op langere termijn effect op de kwaliteit van de bestrating. Bovendien wordt bij werken met hogedruk biologisch materiaal (denk aan schimmels, sporen, algen maar ook bacteriën) de lucht in gespoten en verspreid. Zonder deze onschadelijk te maken. Biologische materialen worden niet gedood maar juist verspreid. De kans is groot dat de kauwgom van de stoep of tegels voor uw bedrijfspand verwijderd is maar dat u na enkele weken of maanden juist meer groenaanslag rondom uw pand krijgt. En dan kunt u weer aan de slag.

Kauwgom verwijderen met de DOFF van Ecowas. De juiste aanpak

Bij Ecowas werken we met de laatste aanpak voor het verwijderen van kauwgom, extreme verhitting onder lage druk. Weet u nog dat de effectiviteit van die aanpak een balans is tussen temperatuur en druk? Bij het werken met de DOFF kunnen we echt extreem verhitten (tot wel 150 graden Celsius op het punt van contact van waterdeeltjes met de kauwgom). Voor de meeste stoomreinigers is dit onmogelijk. Onder druk in de boiler kan wellicht 120 graden Celsius gehaald worden. Maar niet bij het uiteindelijke contact tussen waterdeeltjes en de kauwgom. Daarin is de DOFF echt uniek.

Kauwgom smelt en vloeit met het water tussen de tegels weg en zal snel afgebroken zijn door de natuur.

Er zijn enkele voordelen van het kunnen werken met zulke extreme temperaturen:

  • De druk die nodig is om de kauwgom los te maken van het harde oppervlak kan omlaag. Daardoor blijft overige (biologische) aanslag geconcentreerd rondom de plek die schoongemaakt wordt. Mossen, sporen, schimmels en bacteriën worden niet verder verspreid.
  • De mossen, sporen, schimmels en bacteriën worden door de extreme temperatuur van de waterdeeltjes meteen gedood. U heeft niet alleen de kauwgom verwijderd van uw bedrijfsterrein, ook andere aanslag wordt meteen verwijderd. En u bent meteen een tijd van het probleem van uw biologische aanslag af. Hoe fijn is dat?

Hoe werkt kauwgom verwijderen met de DOFF?

Doordat de kauwgom bloot gesteld wordt aan extreem hoge temperatuur veranderd deze in een vloeibare substantie die weggespoeld kan worden. Dat kan eveneens volledig milieuvriendelijk waarbij we het verontreinigde water opvangen en biologisch verantwoord verwerken, indien u dat wenst. Het behandelde oppervlak is daarna vrij van schimmels, sporen, mossen, bacteriën, grauwsluier door weersinvloeden. Én natuurlijk kauwgom.

Vrijblijvend een gratis demonstratie?