Welkom bij Ecowas

Ecowas is geboren uit de visie van Dean Babister. die komend vanuit Engeland een andere visie had op reinigingsmarkt voor gebouwen. En speicifiek historische gebouwen. Na de verhuizing naar Nederland in de Herfst van 2017, werd het Dean snel duidelijk dat de schoonmaakmarkt voor gebouwen gevuld was met bedrijven die ouderwetse technieken en gereedschappen gebruikten voor wat een simpele, recht door zee schoonmaakklus zou moeten zijn. Vaak werden deze ouderwetse methoden gecombineerd met een gebruik aan bouwkundige kennis die noodzakelijk is om een gebouw goed en verantwoord te reinigen. Of het nu een historisch gebouw of een nieuw gebouw betreft.

Met het ontmoeten van Wout Kist via een gemeenschappelijke kennis, werd een samenwerking gesmeed. Plannen werden geboren om het juiste schoonmaak gereedschaap uit het Verenigd Koninkrijk in Nederland te introduceren. Stonehealth is een welbekende naam in het Verenigd Koninkrijk onder beheerders van monumenten en oude gebouwen waar het apparatuur voor de reiniging van historische panden betreft. Het werd echter al snel duidelijk dat men in Nederland niet bewust was van het bestaan van de Stonehealth gereedschappen als DOFF en TORC. Deze Stonehealth gereedschappen om gebouwen te reinigen worden in het Verenigd Koninkrijk al 30 jaar lang ingezet met bewezen resultaat. Zelfs de meest prestigieuze gebouwen in het Verenigd Koninkrijk worden op aandringen van de beheerder vaak schoon gemaakt met door Stonehealth gecertificeerde apparatuur en personeel.

Er werd al snel besloten dat Ecowas de samenwerking zou zoeken met Stonehealth en gelijkdenkende partijen in het Verenigd Koninkrijk en in Europa. Als snel werd Ecowas uitgenodigd lid te worden van de WTA (een invloedrijke groep van mannen en vrouwen gespecialiseerd in het verantwoord onderhouden van (historische) gebouwen). Via deze groep was het mogelijk gereedschap, producten en expertise in demonstraties te laten zien die al jaren gemeengoed was voor schoonmaakfirma's en architecten in het Verenigd Koninkrijk. Deze kennis zal langzaam doorsijpelen naar de mensen op de werkvloer die de apparatuur moeten bedienen. Bij Ecowas zijn we van mening dat het belangrijk is gebouwen op de juiste manier te reinigen. Of deze gebouwen nu 4 of 400 jaar oud zijn, de principes voor het correct reinigen van gebouwen blijven hetzelfde. Indien ook maar enigszins mogelijk maken we geen gebruik van (zand)stralen, hoge druk of chemicaliën om te reinigen. Zelfs in het geval van het verwijderen van graffiti en verf hoeven we zelden naar deze middelen te grijpen door het gebruik maken van superieure apparatuur die werkt met zeer hoge temperatuur en lage druk.

De reis van Ecowas als schoonmaakbedrijf en leverancier van hoogwaardige schoonmaakapparatuur staat nog maar in de kinderschoenen. Maar met de hulp en steun van de mensen, organisatie en bedrijven die ons ondersteunen zijn we van plan naam te maken binnen de schoonmaakindustrie in Europa. Mensen opleiden is daarin van het grootste belang alsook het aan zoveel mogelijk mensen laten zien van de mogelijkheden om veilig en zonder chemische toevoegingen, stralen of hoge druk te reinigen. Met de DOFF als ons voornaamste product in zowel onze verkoop als schoonmaakdienstverlening kunnen we zowel het publiek als de professionals overtuigen van de mogelijkheden om veilig en ecologisch te reinigen. Zo willen we een halt toeroepen aan het onnodig stralen en impregneren van gebouwen, wat helaas de norm in Nederland lijkt te zijn geworden. Maar ook het veelvuldig werken met de hogedrukreiniger die werkt op waterdruk of de daarop volgende evolutie naar stoomreinigen (vaak een hogedrukreiniger die op hoge temperatuur kan werken), beiden gezien als veilig, moet worden gestopt. Beide methoden brengen namelijk het risico van het beschadigen van de façade of ondergrond van het gebouw met zich mee.

Hoewel Ecowas sterk tegen het gebruik van chemicaliën bij het reinigen van gebouwen is, leert de realiteit soms dat chemisch reinigen soms de beste of zelfs enige oplossing is. In dit geval levert Ecowas de beste en meest veilige oplossing door met het gebruik van de minst mogelijke hoeveelheid of concentratie van chemicaliën toch te komen tot het meest schone resultaat. Met respect voor de gebruiker en het milieu willen we aantonen dat het mogelijk is chemicaliën veilig en met minimale belasting te gebruiken. Zolang ze maar altijd met het nodige respect en met het milieu in ogenschouw worden ingezet.

Ecowas staat voor veilig reinigen en wij werken er hard aan dat de consument (particulier of bedrijf) goed geïnfomeerd is, zodat zij een beslissing over schoonmaken van een pand kunnen baseren op feiten en niet op basis van alleen budget of een verhaal dat een leverancier van de schoonmaakdienst goed uitkomt.

 

Vrijblijvend een gratis demonstratie?