tennisbaan-laten-reinigen

Speeltuin laten reinigen

Zien = Geloven. Vraag vandaag nog de GRATIS DEMO aan

06 55772869

Waarom een speeltuin goed laten reinigen?

We willen allemaal in een gezonde omgeving leven toch? En we gunnen iedereen in een gezonde omgeving te leven en te werken. Zeker voor kinderen wensen we het allerbeste. Daarom is het van belang speeltuinen goed onderhouden en schoon te houden. Daarom is de reiniging van speeltuinen van belang.

Speeltuinen zijn vaak druk bezocht. En niet alleen door kinderen. Ook katten en andere dieren komen er graag en doen er hun behoeften. Kinderen zelf zijn vaak ook verkouden en dragen bacillen bij zich. En ze ruimen zelden hun zaken op, houden de hand nog niet voor de mond en waar iets valt daar laten ze het liggen. Dit maakt dat speeltuinen niet alleen een bron zijn van plezier maar ook vaak een haard van bacillen bacteriën en parasieten zoals aarsworm en dergelijke. Daarom is het van belang speeltuinen met regelmaat schoon te maken.

Daarnaast hebben veel speeltuinen toestellen staan, onder andere houten toestellen en vlonders, die gevoelig zijn voor groene aanslag. Niet alleen maakt deze groene aanslag speeltoestellen en ondergronden glad. Bij onvoldoende reiniging van de speeltuin krijgen schimmels, sporen en bacteriën vrij spel. Door een speeltuin niet voldoende te reinigen kan het een onveilige en ongezonde plaats worden en niet alleen een plaats van plezier.

Een speeltuin goed reinigen

De meest gekozen vorm om een speeltuin te reinigen is met water onder hoge temperatuur en druk. Gelukkig hoeft de druk niet te hoog opgevoerd te worden om loszittend vuil van speeltoestellen te verwijderen. Bij regelmatig onderhoud laat ook de meeste groene aanslag zich met een hogedrukreiniger verwijderen. Een speeltuin er weer goed uit laten zien, is met een hogedrukreiniger meestal goed te realiseren. Behalve natuurlijk als het bijvoorbeeld over het verwijderen van graffiti gaat. Dat vergt een heel andere aanpak.

Een speeltuin er weer netjes uit lagen zien, dit is helaas maar de helft van het verhaal. Zoals hierboven reeds beschreven zijn speeltuinen vaak een bron van bacillen en bacteriën. Deze laten zich door alleen hoge druk niet verwijderen. Ook groene aanslag verdwijnt alleen tijdelijk door het toepassen van alleen hoge druk. Sterke nog, door groene aanslag onder hoge druk te verwijderen wordt het verspreidingsgebied vaak alleen maar groter. Met traditionele vormen van hogedrukreiniging worden sporen, schimmels en bacteriën namelijk niet gedood.

Om groene aanslag te doden, zul je moeten werken met chemische middelen of hoge temperaturen. Werken met chemische middelen in een omgeving waar kinderen zich verzamelen heeft zijn gevaren. Vandaar dat wij bij Ecowas werken met hoge temperaturen om speeltuinen goed en grondig te reinigen. Ecologisch verantwoord bovendien. Maar dat mag u verwachten van een bedrijf dat Ecowas heet.

Verantwoord een Speeltuin Reinigen met de DOFF

De DOFF is een apparaat dat uw speeltuin kan reinigen door gebruik te maken van zeer hoge temperaturen en traditioneel gezien een lage druk. Dit heeft verscheidene voordelen. Allereerst worden door gebruikmaking van zeer hoge temperaturen, tot zo'n 150 graden aan de spuitmond, bacteriën, bacillen, sporen en schimmels onmiddellijk gedood tijdens het schoonspuiten van toestellen en ondergronden. Dit voorkomt verdere verspreiding van ziektekiemen en groenaanslag en zorgt voor een echt grondige schoonmaak van uw speeltuin. Onze eigen experimenten hebben zelfs aangetoond dat in het hout van bijvoorbeeld meubilair of vlonders leven organismen gedood worden. Met de DOFF zijn wij in staat gebleken in het hout residerende houtwormen te doden (door de extreem hoge temperaturen) en het verval van speeltoestellen en vlonders aanzienlijk te vertragen.

Omdat de door de DOFF verwijderde groene aanslag dood gemaakt wordt, blijft groene aanslag tevens langer weg. Zo heeft u langer plezier van een schone speeltuin zonder groene aanslag. En zo bespaard u geld omdat de tijd tussen schoonmaakbeurten langer kan zijn zonder in te leveren op het resultaat van een schone en gezonde speeltuin.

Omdat de DOFF werkt met zulke hoge temperaturen, hoeft de druk niet zo hoog te zijn om toch goed te reinigen. Daardoor verspreid zowel groene aanslag als los zittend vuil zich niet met grote kracht door heel de speeltuin. Hierdoor zijn we in staat de speeltuin niet alleen schoon maar ook netjes af te leveren na het schoonmaken. En kunnen we sneller werken omdat we niet eerst de toestellen hoeven te reinigen en daarna nog de speeltuin weer op orde moeten maken.

Met Ecowas bieden we grondige wijze van reinigen sanitatie (doden van bacillen en andere ziekmakers) van speeltuinen aan aan gemeenten, bewonersverenigingen, particulieren en eigenaren van speelterreinen).

Overtuigd? Vraag nu een demo of offerte aan.

Vrijblijvend een gratis demonstratie?